با رسیدن به فصل آزمون ها، یکی از دغدغه های فراگیران (دانش آموزان و دانشجویان) و خانواده آنها، تقویت حافظه و افزایش تمرکز و قدرت یادگیری برای موفقیت بیشتر است.
در این راستا، نکات زیر قابلتوجهاند:
خواب خوب برای دانش آموزان و دانشجویان باید حدود ساعت ۹ شب تا ۴-۵ صبح باشد تا موجب رفع خستگیهای جسمی و روحی و افزایش قدرت حافظه و تمرکز شود. با انتقال مطالعه شبانه به مطالعه سحرگاهی، تأثیر شگرف آن را در میزان یادگیری و تمرکز و همچنین شادابی و توان جسمی و روحی خود خواهید دید.
باید بین وعده شام و خواب دانش آموزان و دانشجویان، دستکم ۳-۲ ساعت فاصله باشد تا موجب نفخ و ورم معده، ایجاد رویاهای ترسناک، کاهش تمرکز و ایجاد کسالت و خستگی در روز بعد نشود.
بیخوابیهای دراز مدت باعث خشکی مزاج مغز، اختلال خواب، رؤیاهای ترسناک، کاهش حافظه و حتی مشکلات روحی و روانی جدی، اختلال گوارش، ضعف و بیحالی، کاهش انرژی و تمرکز، تیرگی رنگ پوست دانش آموزان و دانشجویان میشود.
شاید بارها با توصیهها و خوراکیهای مختلفی برای بهبود خواب مواجه شدید، اما بد نیست این روشها را نیز امتحان کنید:
علاوه بر اینها شام، غذایی با هضم آسان و با فاصله دو ساعت قبل از خواب میل شود و محل خواب آرام به دور از صدا، نور و استرس باشد.
تغذیه
مصرف بیشتر خوراکیهای زودگوار و لطیف که موجب سنگینی معده نمیشوند، تا به جای توجه طبیعت بدن به دستگاه گوارش، قوای بدنی بیشتر صرف تمرکز و یادگیری شود. سمنو، شیره بادام، فرنی، حریرۀ بادام، شلهزرد، شیربرنج و زردۀ تخممرغ عسلی با کمی دارچین یا زعفران، از این گروهاند.
مصرف روزانه مغزهای بو نداده و شور نشده مانند بادام، پسته، کمی گردو، و همچنین کشمش، مویز، عناب، انجیر و توت خشک که خونساز و انرژیزا بوده، به طور ویژه قلب، مغز و کبد را تقویت میکنند.