زنده باد درخت؛ روز درختکاری گرامی باد

هر سال در روزی که قرار است تا به نیمه ی اسفند ماه برسیم، سنت قشنگی در بین ما ایرانیان جان تازه ای می گیرد که به نام روز درختکاری؛ ماندگار شده است. در سراسر ایران روز درختکاری؛ ۱۵ اسفند ماه ثبت شده و این عمل انسان دوستانه از یک سنت کهن و دیرینه، به یادگار رسیده است. در ۱۵ اسفند ماه تمام ایرانیان سعی می کنند که حداقل چند نهال جوان را به آغوش طبیعت بازگردانند و خوشبختانه این کار هر سال طرفداران بیشتری را به خود جلب می کند. اگر نگاهی به زندگی و روزمره ی انسان ها داشته باشیم، به نقش پر رنگ درختان پی خواهیم برد. چرا که در دنیای مدرن امروزی با شروع و گسترش سبک های مختلف زندگی که به اصطلاح با “Life Style” از آن ها یاد می کنیم، درمی یابیم که بسیاری از انسان ها علاقه دارند تا وسایل آن ها از بهترین چوب ها ساخته شده باشد.

اگر به لایف استایل ها نیز توجه نکنیم، برای ادامه ی زندگی و زنده ماندن بر روی کره ی زمین، تمام موجودات به اکسیژن هوا نیاز دارند. تولید اکسیژن نیز یکی از وظایف هم درختان می باشد، پس چه بهتر خواهد بود که ۱۵ اسفند را با این دید گرامی بداریم و سعی کنیم  تا حتما یک درخت را به این چرخه ی زندگی اضافه کنیم.

روز درختکاری برای تمام جوامع بشری مقدس است :

در تمام شهرهای جهان روز درختکاری، وجود دارد و بسیار روز مهمی می باشد اما این روز و تاریخ برای هر منطقه ای متفاوت خواهد بود. اگر در هر شهر و کشوری یک تاریخی را برای روز درختکاری؛ در نظر گرفته اند به این دلیل است که، هر نقطه ای از این کره ی خاکی دارای آب و هوای مشخصی است و با سایر نقاط می تواند متفاوت باشد. برای همین است که روز درخت کاری؛ در ایران و آلمان در یک تاریخ یکسان، ثبت نشده است. زمانی که در کشورمان فصل بهار از راه می رسد و آماده ی کاشت نهال های تازه نفس هستیم و آن را با نام روز درختکاری، یاد می کنیم، در آن طرف دنیا ( کشور آلمان ) با یک آب و هوای خیلی سردسیری به همراه یخ زدگی ها مواجه می شویم، پس در این کشور روز ۵ اردیبهشت ماه روز درخت کاری، یا همان “ Arbor Day “ در نظر گرفته شده است.

اهمیت روز درختکاری :

از آن جایی که درختان می توانند در جلوگیری از وقوع بلایای طبیعی به ما انسان ها کمک کنند، در نتیجه وجود هر درخت می تواند سدی در برابر وقوع سیل در نظر گرفته شود. با این کار نه تنها جلوی خسارات وقوع سیل گرفته می شود بلکه، زیبایی شهرمان هم چندین برابر خواهد شد. روز درختکاری؛ بهانه ی قشنگی است که برای آبادانی و ایمن سازی شهرها اقدام کنیم. به یاد داشته باشید با کاشت و پرورش درخت ها به فرزندان خود و نسل های آینده کمک می کنید مانند خدمت بزرگی که پیشینیان نسبت به ما داشته اند.

کاشت درخت ۱۰۰ بیماری را دفع می کند :

انواع درختان در ساخت واکسن ها و داروهای گیاهی به ما انسان ها کمک می کنند. به طور مثال برای درمان بیماری مالاریا برای اولین بار دانشمندان از وجود درختان استفاده کردند و توانستند این بیماری را کنترل کنند و اینجاست که اهمیت روز درختکاری؛ مشخص می شود. فرض کنید تعداد درختان روز به روز افزایش پیدا کند، در این صورت است که بیماری های بیشتری کنترل و جان افراد زیادی نجات پیدا می کند، به همین علت است که می گوییم از پرورش نهال ها غافل نشوید و برای این امر خیر خواهانه، به دنبال هیچ بهانه ای نباشید.





موسسه خیریه حضرت جوادالائمه(ع)|اولین و بزرگترین مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست در غرب کشور