یکی ازمهم ترین تاثیرات نیکو کاری که در قالب یکی از قواعد مورد توجه کلیه شریعتها و رسوم بهخصوص اسلام در طول تاریخ بوده و در آموزههای دین اسلام نیز بسیار به آن توجه و سفارش میکنند احسان و نیکوکاری در جامعه است.
نیکوکاری به معنای انجام کار صالح و نیک و بخشیدن نعمت به سایر افراد بدون توقع پاداش متقابل و جبران کار خوب است. در صورتی که فردی دانش نیکویی را فراگیرد یا کار نیکی را انجام دهد، از گروه نیکوکاران به شمار میآید.
همانطور که می دانید نیکوکاری در زمینههای شخصی، اجتماعی، فرهنگی، معنوی و غیره بسیار کارآمد است که باعث شده نیکوکاران حقیقی را به طرف خود جذب کند و آثار ارزشمندی را به ثمر آورد.
تلاوت و روخوانی قران(کلیک کنید)
مادر این مطلب به امر نیکوکاری در محور ضرورت و قانون حیات اجتماعی انسان میپردازیم.
خداوند به افراد ثروتمند میفرماید که در کمک و انفاق به خویشاوندان خود، مسافران و نیازمندان کوتاهی نکنند تا خداوند نیز در حق آن ها آمرزش و احسان داشته باشد.
بنابراین نیکوکاری در ذات و فطرت الهی بشر ریشه کرده است. نیکوکاری منفعتی ماندگار و غنیمتی همیشگی است. اصل و مرکز همه کارهای نیک، کمک به دیگران است. سرمایه ای که بدون شک برای شما سودآوری خواهد داشت و کاشتی که بدون تردید برداشت پرباری خواهد داشت.
لبیک گفتن به توان ذاتی و درونی می باشد چراکه تمایل به نیکوکاری از دسته خوصصیاتی است که پروردگار دانا در وجود بشر قرار داده است. احسان و کمک کردن جواب دادن به ندای خدا است؛ پروردگاری که هیچ کاری را بی پاسخ نمیگذارد و چندین بار وعده پاداشهای بسیار را به نیکوکاران داده است.
نیکوکاری، باعث استحکام رابطه دوستی و صمیمت میشود و پر رنگ شدن علایق و وابستگیهای احساسی را منجر میشود.
نیکوکاری در صورتهای گوناگونی مانند انعام، بخشش، صدقه، قرض، خوراک، محبت وتوجه، رسیدگی به نیازمندان بی سرپرست و درماندگان انجام پذیر است.
جامعه قرآنی فراتر از عدالت عقلانی بر مبنای احسان و اکرام اخلاقی شکل میگیرد، لذا هر یک از ...
موسسه خیریه جوادالائمه اهواز-اولین و بزرگترین مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست