۷ ایده‌ برای کمک به دانش آموزان در انجام تکالیف

تکالیف می‌توانند منبع بزرگ درماندگی والدین و فرزندان در خانه باشند. به خصوص وقتی که کودکان تکالیف خود را کامل انجام نمی‌دهند و آن‌ها را از خانه به مدرسه منتقل می‌کنند. اگر فرزند شما هم با انجام دادن تکالیفش مشکل دارد، این مقاله را تا انتها دنبال کنید. ما چندین راهکار برای کمک به تکالیف فرزندان معرفی کرده‌ایم که می‌توانید آن‌ها را امتحان کنید.

۱. از پوشه‌ی تکالیف استفاده کنید

یک پوشه برای تکالیفی مثل کاربرگ‌ها و فعالیت‌های خارج از دفتر مشق مشخص کنید و یک طرف آن را برای فعالیت‌هایی که باید انجام شوند، و طرف دیگر را برای کارهای تمام‌شده بگذارید. پیشنهاد می‌کنم که پوشه‌ی باکیفیتی انتخاب کنید تا بتوانید مدت بیشتری از آن استفاده کنید. بهتر است با کودکتان به فروشگاه بروید تا خودش طرح و رنگ آن را انتخاب کند. این کار باعث می‌شود که هم فرزندتان بخشی از فرایند سازمان‌دهی تکالیف باشد، و هم به استفاده از آن تشویق شود.

۲. سازماندهی و نظم را به صورت مداوم آموزش دهید

از آن‌جایی که بخش عمده‌ای از انجام تکالیف مدرسه، مربوط به سازماندهی و نظم است، باید این مهارت‌ها را به طور مستمر آموزش دهید و تمرین کنید. در مورد این که وسایل را باید در کجای خانه قرار دهید صحبت کنید. هنگامی که برای سازماندهی کارها و ذهنتان به زمان نیاز دارید، یک استراحت ۵ دقیقه‌ای در نظر بگیرید و در نهایت، نمونه‌ای از این‌که چگونه باید تکالیف را مرتب کنید و پیش ببرید، به او نشان دهید.

۳. جای مخصوصی برای حل تکالیف مشخص کنید

یک نقطه از خانه را انتخاب کنید که فرزندتان همیشه بتواند تکالیفش را در آن‌جا انجام دهد. این مکان مشخص می‌تواند یک اتاق کار یا صرفا میز آشپزخانه‌تان باشد. هدف اصلی این است که جای مشخص و ثابتی را با کمترین حواس‌پرتی، برای او درست کنید.

۴. مکان مورد نظر را مجهز و تمیز نگه دارید

یکی از مهم‌ترین کارها برای کمک به تکالیف فرزندان، آماده داشتن مداد یا خودکار اضافه، وسایل رنگ‌آمیزی و چند کاغذ است، تا هنگامی که فرزندتان به چیزی نیاز دارد، بدون دردسر به آن‌ها دسترسی پیدا کند. منظم و آماده نگه داشتن جای حل تکالیف، باعث می‌شود که نه شما و نه کودکتان،‌ وقتتان را صرف گشتن دنبال وسایل نکنید.

۵. تکالیف را با هم بررسی کنید

پیش از شروع تکالیف، چند دقیقه وقت بگذارید و با فرزندتان دفترچه‌ی تکالیف را مرور کنید. از او بخواهید تا وظایفی را که امشب باید انجام دهد، به شما بگوید. این کار کمک می‌کند تا قبل از هر چیزی، تکالیف آن روز کاملا مشخص شوند. همچنین اگر کودکتان به صورت واضح لیست کارهایش را یادداشت نمی‌کرد، می‌توانید با او هم‌فکری کنید تا بتواند روزهای دیگر دقیق‌تر و کامل‌تر بنویسد.

برای مثال اگر فرزندتان برای تکلیف ریاضی، فقط کلمه‌ی «مطالعه» را نوشته بود، با او صحبت کنید که چطور می‌‌توانید دقیق‌تر بنویسید و فصل‌ها و موضوعات مطالعه را هم مشخص کنید. این موضوع مسئولیت‌پذیری کودکان را نیز بیشتر می‌کند.

۶. برای فهمیدن تکالیف روش‌های جایگزین پیدا کنید

کودکان و نوجوانان معمولا لیست تکالیفشان کامل نمی‌نویسند. از معلمشان بپرسید که وب‌سایت یا کانالی در فضای مجازی دارد که تکالیف را در آن نوشته باشد یا نه. اگر چنین چیزی وجود داشت، از فرزندتان بخواهید که وقتی نوشتن کارهایش را فراموش می‌کند، به آن سایت یا کانال سر بزند. اگر معلم تکالیف را در جایی قرار نمی‌دهد، بهتر است که کودکان با هم‌کلاسی و دوست خود تماس بگیرند و از آن‌ها بپرسند.

چیزی که اهمیت دارد این است که مسئولیت این کار با فرزندتان باشد، نه شما. در این صورت می‌توانید به آن‌ها آموزش دهید که بهترین گزینه، نوشتن لیست تکالیف در همان کلاس درس است.

۷. فرزندتان را تشویق کنید

همه می‌دانند که حل تکالیف، فعالیت مورد علاقه‌ی هیچ‌کدام از دانش‌آموزان نیست. یکی از کارهایی که برای کمک به تکالیف فرزندان می‌توانید انجام دهید، تشویق و حمایت فرزندتان است. با همین کار ساده می‌توانید حل تکالیف را برای آن‌ها راحت‌تر کنید.





موسسه خیریه حضرت جوادالائمه(ع)|اولین و بزرگترین مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست در غرب کشور