عادات بدی که به ارتباط شما با دیگران آسیب می‌زند

همه ما یکسری عادت‌های بد داریم. اما برخی از این عادات بد به روابط ما با انسان‌های دیگر آسیب می‌زنند و باعث پراکنده شدن دیگران از کنار ما می‌شوند. این عادات ناپسند اجتماعی عبارت‌اند از:
 

استفاده از تلفن همراه در جمع

دکتر جوزف سیلونا روانشناس می‌گوید: «فابینگ یک اصطلاح عامیانه است که به عملی گفته می‌شود که افراد در محیط‌های اجتماعی و خانوادگی به‌جای توجه به دیگران، به تلفن همراه خود نگاه می‌کنند.» اما این اختلال علاوه بر آنکه فرد را از لذت هم‌نشینی با دیگران محروم می‌کند، در بلندمدت باعث آسیب به عواطف فردی، اجتماعی، خانوادگی می‌شود؛ بنابراین لازم است افراد با به‌کارگیری روش‌هایی این عادت ناپسند را درمان کنند.
 

مدام شکایت کردن

بعضی‌اوقات گله و شکایت کردن اصلاً اشکالی ندارد اما مسئله آنجاست که شکایت کردن در برخی افراد به عادتی تبدیل می‌شود که نمی‌توانند از آن دست‌بردارند اما این عادت ناپسند باعث می‌شود شما به آدم منفی گرا شهرت پیدا کنید و از طرفی با این شکایت کردن‌ها دیگران را ناراحت می‌کنید؛ بنابراین بپذیرید که هیچ‌کس و هیچ‌چیز کامل نیست و برای رفع این عادت در خودتان، به دنبال نکات مثبت در وضعیت فعلی‌تان و یا افراد بگردید و عادت کنید دیگران را تحسین کنید.
 

بدقولی

حتماً دیده‌اید افرادی را که همیشه دیروقت به مهمانی، سرکار، قرار ملاقات و... می‌روند و درنهایت با یک ببخشید کار را تمام می‌کنند. در این مواقع پاسخی که انتظار شنیدنش رادارند این است: «اشکالی ندارد» اما در حقیقت اشکالی دارد! زیرا این کار به معنای عدم احترام به‌وقت دیگران است. همچنین بدقولی در روابط شما با دیگران تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود تا شما نزد دیگران فردی بی‌نظم، بی‌ملاحظه و غیرقابل اطمینان باشید؛ بنابراین با برنامه‌ریزی، زودتر آماده شدن و پیش‌بینی اتفاقات غیرمنتظره، به‌وقت دیگران احترام بگذارید و همیشه و همه‌جا سروقت حضور پیدا کنید.
 

پرحرفی

برخی افراد تصور می‌کنند با زیاد صحبت کردن می‌توانند موردتوجه دیگران قرار بگیرند و در دل دیگران جا باز کنند اما حقیقت این است که پرحرفی این احساس را به دیگران القا می‌کند که شما فرد خودخواهی هستید که مهلت صحبت کردن به دیگران را نمی‌دهید؛ پس سعی کنید در جمع کمتر صحبت کنید و بیشتر شنونده باشید. همچنین اجازه دهید مکالمات به‌طور طبیعی جریان پیدا کند و یک‌طرفه صحبت نکنید.
 

فخرفروشی

فخرفروشی از آن دسته عادات ناپسندی است که نه‌تنها مردم را از شما فراری می‌دهد بلکه شمارا در نظر دیگران فردی بی‌اعتبار و حقیر جلوه می‌دهد. بنابراین در هنگام گفتگو با دیگران به دارایی‌های خود اشاره نکنید و ثروت خود را به رخ نکشید. همیشه به‌گونه‌ای رفتار کنید که مردم شمارا به خاطر شخصیت ذاتی خودتان دوست داشته باشند نه به خاطر مال و ثروتتان.
 

قطع کردن صحبت دیگران

اگر آن‌قدر عجول هستید که نمی‌توانید صبر کنید تا صحبت دیگران تمام شود و بعد پاسخ دهید، بهتر است در رفتارتان تجدیدنظر کنید زیرا میان صحبت کسی پریدن نشانه بی‌نزاکتی و عدم برخورداری از مهارت‌های اجتماعی فرد است. اگر نمی‌خواهید فردی ازخودراضی به نظر بیایید، هیچ‌گاه صحبت دیگران را قطع نکنید. اگر مجبور به انجام این کار شدید حتماً با گفتن جمله معذرت می‌خواهم، اقدام به انجام این کارکنید و یا اگر وسط صحبت دیگران نکته‌ای یادتان می‌آید که امکان دارد فراموش کنید، بهتر است آن را یادداشت کنید تا بعد از اتمام صحبت فرد مقابل آن را مطرح نمایید.

جواب ندادن به پیام‌های دیگران

در دوره‌ای هستیم که حجم اطلاعات منتقل‌شده از طریق پیام‌رسان‌ها به حدی بالاست که گاه نمی‌توانیم همه آنها را بخوانیم و پاسخ دهیم اما گاهی برخی افراد از روی عمد به پیام دیگران دیر جواب می‌دهند؛ بدتر از آن، اینکه گاهی پیام‌ها را می‌بینند اما جواب نمی‌دهند. دقت کنید دیر جواب دادن نه‌تنها شما را در نظر دیگران جذاب و پرمشغله نشان نمی‌دهد بلکه این عادت ناپسند نوعی بی‌احترامی به‌طرف مقابل است و باعث می‌شود دیگران شما را فردی مغرور و بی‌فرهنگ ‌بدانند؛ بنابراین شایسته است به همه پیام‌های  دریافتی در شبکه‌های اجتماعی به‌موقع جواب دهید و یا در صورت عدم امکان به پاسخگویی به‌موقع، در فرصت مناسب ضمن عذرخواهی از تأخیر در جوابگویی، علت را توضیح دهید تا دلخوری و سوءتفاهم‌های پیش‌آمده رفع شود.





موسسه خیریه حضرت جوادالائمه(ع)|اولین و بزرگترین مرکز نگهداری کودکان بی سرپرست در غرب کشور