هر پدر و مادری حداقل هر چند وقت یکبار با “شیطنت” فرزند خود روبرو می شود. شیطنت کودک موجب عصبانیت و آشفتگی والدین و کل اعضای خانواده می شود.
جالب است بدانید که بچه ها ذاتاً شیطان و شلوغ هستند. کودکان کنجکاو هستند و دوست دارند تجربه کنند، لمس کنند، بازی کنند و وسایل مختلف را از هم جدا کنند. در این زمان ممکن است به خود یا دیگران آسیب یا صدمه بزنند و بد رفتاری کنند. اگر به چیزی که می خواهند نرسند، ممکن است فریاد بزنند، به دیگران ضربه بزنند یا خشمگین شوند. وقتی رفتارهای خشونت بار یا غیرقابل قبول کودک از کنترل خارج شد، والدین باید وارد عمل شوند و فرزند خود را کنترل کنند.
شیطنت کودک ممکن است احساسات زیر را در والدین ایجاد کند:
مسلما هیچ والدی دوست ندارد که چنین شرایطی را تجربه کند. اما مهمترین دلایل شیطنت کودکان چیست و چه عواقبی برای آنها و والدین بهمراه دارد؟ بهترین راه جلوگیری از رفتارهای خشن و شیطنت آمیز کودکان چیست؟ در این مطلب به این سوالات پاسخ داده شده است. اگر فرزند شلوغ و شیطانی دارید، بهتر است ابتدا به علل شیطانی کودک پی ببرید و سپس برای آرام کردن او، از ترفندهای ارایه شده در این پست استفاده کنید.
بچه ها در زمان گرسنگی، خواب آلودگی یا مریضی گریه می کنند، تحریک پذیر می شوند یا شست خود را می مکند. گاهی اوقات مصرف مقدار زیاد قند و شکر توسط کودک، باعث بیش فعالی و یا خواب آلودگی او می شود. والدین ممکن است از نیازهای اساسی و جسمی فرزندشان آگاهی نداشته باشند و ندانند که او چه مشکلی دارد. بهتر است بجای مقصر دانستن کودکان و برچسب زدن به آنها، ابتدا از نیازهای اساسی و جسمی آنها آگاه شوید و دست از سرزنش کردن بردارید. قبل از اینکه بخاطر شیطنت و شلوغ بودن فرزندتان او را سرزنش کنید، ابتدا به چک لیست زیر نگاهی بیندازید و ببینید که آیا تمام نیازهای اساسی کودک را برطرف کرده اید یا خیر:
رشد مغز کودک تا نوجوانی ادامه دارد. گاهی اوقات رشد ممکن است نسبت به سن کودک بسیار کند یا خیلی سریع باشد. والدینی که روند رشد کودک خود را درک می کنند، بهتر می توانند با خواسته ها و نافرمانی های کودک در حال رشد کنار بیایند. وقتی رشد مغز کند یا سریع است، عوارض زیر ممکن است در کودک ایجاد شود:
کودکان در سنین رشد می خواهند استقلال خود را بدست آورند و دوست دارند کارها را به تنهایی انجام دهند. در چنین شرایطی، والدین باید با احتیاط از کودک مراقبت کنند تا در این حین، به خود یا دیگران آسیب نرساند. والدین باید برای چنین شرایطی آماده باشند. در زیر برخی از مواردی که ممکن است بچه های شیطان سعی در استقلال آن داشته باشند آورده شده است:
اگر فرزندتان هر یک از این مشکلات فوق را داشته باشد، از طریق شیطنت و رفتارهای خشونت آمیز، سعی می کند خود را تخلیه کند. پس این شما هستید که بعنوان والدین، باید نیازهای اساسی فرزندتان را درک کنید و بجای سرزش کردن کودک، بدنبال حل مشکل او باشید.